I Luv Free Stuff

Cactus Collection

09:49


Nama kaktus (cactus) berasal dari perkataan Yunani iaitu 'KAKTOS' yang bermaksud tanaman berduri. 

Jika merujuk pada pakar sejarah, kaktus telah tumbuh sekitar 100 juta tahun dahulu dan sehingga masih ada sehingga ke hari ini dalam pelbagai bentuk dan warna.

Sekali lihat memang tiada apa pun yang istimewa tentang kaktus ni kan... Dah macam pokok terbuang pun ada... yelah dah lah dia hidup di padang pasir yang kering, panas dan kurang penghuni... pastu fizikal pula brutal habis dengan duri yang besar, panjang dan tajam. Tapi! kita kena ingat balik yang kaktus pun ciptaan Allah dan apa yang Allah cipta pasti ada keistimewaannya.




Keistimewaan utama kaktus ialah ia mempunyai akar yang sangat panjang dan dapat menyerap air dari dalam tanah pasir yang dalam. Air tersebut tersimpan di dalam batangnya. Fizikalnya yang berduri telah mengurangkan proses penguapan maka air tersebut dapat tersimpan dalam jangka masa yang sangat-sangat lama.

Keistimewaan lain ialah pada bahagian dalam batangnya yang boleh di makan dan di jadikan ubat sapu untuk gatal-gatal, luka dan gigitan serangga. Di negara kita spesis keluarga kaktus yang paling kita suka guna untuk tujuan ini ialah aloevera (lidah buaya).

Dan..... walau batangnya menggerunkan tapi bunganya, mak ai.... cantikkk giler!!

                           
Tengok ni lawa kan? Pelbagai bentuk pelbagai warna. Subhanallah, betapa uniknya ciptaan Allah.

Dan part yang paling best, aku nak sharekan image PNG pokok mini kaktus yang boleh kita gunapakai bersama-sama. Boleh edit guna imaginasi sendiri dan kalau nak "sis lihat hasil karya awak dari image-image ni, sila tinggalkan link awak di bahagian komen ye"...







[Cara simpan image: Halakan cursor ke atas gambar >> Right Click >> Save Image As >> Save]

DUNIA BLOG

Cara cantikkan popular post - Style 4

22:08


Assalamulaikum.... ada yang berminat dengan design ni tak? Jika minat boleh ikut cara kat bawah ni ya. Jangan risau, mudah je...

Tapi sebelum tu, awak mesti 'uncheck' bahagian snippet di dalam widget popular post tu dulu okay...


Sekarang cara untuk pasang kod.
1. Login ke akaun blogger > Dashboard > Template > Costumise > Advanced
2. Scroll ke bawah sehingga berjumpa Add CSS
3. Copy dan paste ke semua kod di bawah ini ke dalam kotak CSS ;

.PopularPosts ul li a {font: 14px verdana; color: black;}
.PopularPosts .item-thumbnail {margin: 0 15px 0 0;}
.PopularPosts .item-title {padding-top:20px;}
.PopularPosts .item-thumbnail img
{background:#fff;
height:55px; width:55px;
border:6px double #FAA4D4;
padding:3px;
-moz-border-radius: 30px/10px;
-webkit-border-radius: 30px/10px;
border-radius: 30px/10px;
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);}

Boleh lihat preview secara terus, kalau rasa puashati dengan design ni bolehlah SAVE!

DUNIA BLOG

Cara Cantikkan Popular Post - Style 3

21:42


Untuk popular post style 3, awak perlu ubah UNCHECK bahagian Snippet terlebih dahulu.
Cara untuk uncheck mudah saja, awak pergi ke blog sendiri dan klik atas gambar spaner di bahagian popular post, automatik akan keluar gambar macam kat bawah ni. So boleh  'uncheck' bahagian snippet tue.



Sekarang cara untuk pasang kod.
1. Login ke akaun blogger > Dashboard > Template > Costumise > Advanced
2. Scroll ke bawah sehingga berjumpa Add CSS
3. Copy dan paste ke semua kod di bawah ini ke dalam kotak CSS 

.PopularPosts ul li a {font: 14px verdana; color: black;}
.PopularPosts .item-thumbnail {margin: 0 15px 0 0;}
.PopularPosts .item-title {padding-top:20px;}
.PopularPosts .item-thumbnail img
{background:#fff;
height:55px; width:55px;
border:1px solid #fff;
padding:3px;
-moz-border-radius: 100px;
-webkit-border-radius: 100px;
border-radius: 100px;
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);}




Boleh lihat preview secara terus dan jika anda puashati dengan design ini, klik SAVE!


DUNIA BLOG

Cara cantikkan popular post - Style 1

19:32



Step 1 : Log in ke Dashboard > Template > Edit HTML

Step 2 : Klik di mana saja di dalam kod area dan tekan Ctrl + F serentak untuk membuka kotak search.

Step 3 : Taip kod di bawah ni ke dalam kotak search dan tekan Enter untuk cari;



Step 4 : Bila dah jumpa, copy kod CSS di bawah ni dan paste DI ATAS kod yang di cari tadi.

/* CSS Popular Post */
.PopularPosts ul,.PopularPosts li,.PopularPosts li img,.PopularPosts li a,.PopularPosts li a img{list-style:none;border:none;background:none;outline:none;margin:0;padding:0}
.PopularPosts ul{list-style:none;font-family:'Oswald',Sans-Serif;font-size:13px;color:#919392;margin:.5em 0}
.PopularPosts ul li img{display:block;width:70px;height:70px;float:left;margin:0 15px 0 0;     border: 1px solid silver;padding: 2px;}
.PopularPosts ul li{background-color:#eee;counter-increment:num;position:relative;margin:0 10% 0 0;padding:10px}
.PopularPosts ul li:before,.PopularPosts ul li .item-title a{font-weight:700;font-size:13px;color:#919392;text-decoration:none;transition:.5s linear;    font-family: Open Sans;}
.PopularPosts ul li:before{content:counter(num);display:block;position:absolute;background-color:rgb(247, 73, 73);color:#fff;width:30px;height:28px;line-height:25px;text-align:center;bottom:0;right:0;margin-top:15px;transition:.5s linear;    border-radius: 10%;font-size: 18px;    padding: 5px;}
.PopularPosts ul li:nth-child(1),.PopularPosts ul li:nth-child(2),.PopularPosts ul li:nth-child(3),.PopularPosts ul li:nth-child(4),.PopularPosts ul li:nth-child(5),.PopularPosts ul li:nth-child(6),.PopularPosts ul li:nth-child(7),.PopularPosts ul li:nth-child(8),.PopularPosts ul li:nth-child(9),.PopularPosts ul li:nth-child(10){background:#fff;color:#aaacab;    border-bottom:1px solid #EFEFEF;transition:all .5s linear;}
PopularPosts ul li:last-child{border-bottom:none;}
.PopularPosts ul li:hover:nth-child(1),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(2),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(3),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(4),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(5),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(6),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(7),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(8),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(9),.PopularPosts ul li:hover:nth-child(10){background-color:#fafafa;transition:all .5s linear;}
.PopularPosts ul li:hover .item-title a{color:#37B576;transition:all .5s linear;}
.PopularPosts ul li:hover:before{background-color:#37B576;color:#fff;transition:all .5s linear;}
.PopularPosts .item-thumbnail{float:left;margin:0 0 0 10px;}
.PopularPosts ul li .item-snippet {display:none;visibility:hidden;opacity:0;font-size:11px;color:#383838;transition:all .5s linear;    font-family: Open Sans;}
.PopularPosts ul li:hover .item-snippet {display:block;visibility:visible;opacity:1;transition:all .5s linear;}

5. Preview, dan kalau tak ada apa-apa error boleh SAVE!

DUNIA BLOG

Cara cantikkan popular post - Style 2

10:06




Step 1 : Log in > Dashboard > Template > Edit HTML

Step 2 : Klik di mana saja di dalam kod area dan tekan Ctrl + F serentak untuk membuka kotak search.

Step 3 : Taip kod di bawah ni ke dalam kotak search dan tekan Enter untuk cari.


Step 4 : Bila dah jumpa, copy kod CSS di bawah ni dan paste DI ATAS kod yang di cari tadi.


.popular-posts ul li a {
    background: none repeat scroll 0 0 #222222;
    color: #FFFFFF;
    display: block;
    margin: 10px 0;
    padding: 25px 15px 30px;
    position: relative;
    text-decoration: none;
    transition: all 0.3s ease-out 0s;
 width: 85%;
}
.popular-posts ul li a:before {
    background: none repeat scroll 0 0 #2DB3E9;
    color: #FFFFFF;
    font-weight: 700;
    height: 2em;
    line-height: 2em;
    margin-left: 88%;
    padding: 4px;
    position: absolute;
    text-align: center;
    width: 2em;
    transition: all 0.2s ease-in-out 0s;
   -moz-transition: all 0.3s ease-in-out 0s;
}
.popular-posts ul li a:hover {
    opacity: 0.8;
}
.popular-posts ul li a:hover:before {
    border-left-color: #CCCCCC;
    left: -1px;
     -webkit-transition: all 0.2s ease-out;
    -moz-transition: all 0.2s ease-out;
    -ms-transition: all 0.2s ease-out;
    -o-transition: all 0.2s ease-out;
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li + li a:before {
    content: "10";
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li a:before {
    content: "9";
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li a:before {
    content: "8";
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li + li + li + li + li a:before {
    content: "7";
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li + li + li + li a:before {
    content: "6";
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li + li + li a:before {
    content: "5";
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li + li a:before {
    content: "4";
}
.popular-posts ul li:first-child + li + li a:before {
    content: "3";
}
.popular-posts ul li:first-child + li a:before {
    content: "2";
}
.popular-posts ul li:first-child a:before {
    content: "1";
}
.item-snippet {
    display: none;
}
.PopularPosts .item-thumbnail {
    display: none;
Step 5: Preview template dan jika tiada apa-apa error, klik SAVE.

Done!!

DUNIA BLOG

Cara Cantikkan Kotak Search

22:35

Sebuah blog  bersama sebuah kotak search boleh menyebabkan si penulis dan si pembaca senang hati. Walau kotak search ni kecik je tapi besar jasanya pada sesebuah blog kerana ia akan membantu si pembaca dan si penulis mencari entry lama dengan lebih cepat dan senang.

Tapi nampaknya masih ramai yang tak nak letak kotak search di blog, mungkin kerana designnya yang tak menarik kot...

Mulai hari ni jangan lagi guna alasan tak menarik sebabnya sis akan berikan 5 jenis design kotak search yang boleh di letakkan di blog masing-masing dengan cepat dan mudah.


Nak ke tak nak? Nak atau tidak sis tetap share semua design kat sini dan kalau ada guna bolehlah tinggalkan komen di bawah tu ya, at least dapatlah sis jalan-jalan ke blog awak semua.

DESIGN #1
<center><style type="text/css">
#searchbox{width:240px}#searchbox input{outline:none}input:focus::-webkit-input-placeholder{color:transparent}input:focus:-moz-placeholder{color:transparent}input:focus::-moz-placeholder{color:transparent}#searchbox input[type="text"]{background:url(http://2.bp.blogspot.com/-xpzxYc77ack/VDpdOE5tzMI/AAAAAAAAAeQ/TyXhIfEIUy4/s1600/search-dark.png) no-repeat 10px 13px #f2f2f2;border:2px solid #f2f2f2;font:bold 12px Arial,Helvetica,Sans-serif;color:#6A6F75;width:160px;padding:14px 17px 12px 30px;-webkit-border-radius:5px 0 0 5px;-moz-border-radius:5px 0 0 5px;border-radius:5px 0 0 5px;text-shadow:0 2px 3px #fff;-webkit-transition:all 0.7s ease 0s;-moz-transition:all 0.7s ease 0s;-o-transition:all 0.7s ease 0s;transition:all 0.7s ease 0s;}#searchbox input[type="text"]:focus{background:#f7f7f7;border:2px solid #f7f7f7;width:250px;padding-left:10px}#button-submit{background:url(http://4.bp.blogspot.com/-slkXXLUcxqg/VEQI-sJKfZI/AAAAAAAAAlA/9UtEyStfDHw/s1600/slider-arrow-right.png) no-repeat;margin-left:-40px;border-width:0;width:43px;height:45px}
</style>
<form id="searchbox" method="get" action="/search" autocomplete="off"><input name="q" type="text" size="15" placeholder="Enter keywords here..." />
<input id="button-submit" type="submit" value=" "/></form></center>


DESIGN #2
<center><style type="text/css">
#searchbox{background:url(http://3.bp.blogspot.com/-g-zH25_DoxI/VD1BuatkgII/AAAAAAAAAgc/00hxspfvv3s/s1600/searchbar.png) no-repeat;width:208px;height:29px}input:focus::-webkit-input-placeholder{color:transparent}input:focus:-moz-placeholder{color:transparent}input:focus::-moz-placeholder{color:transparent}#searchbox input{outline:none}#searchbox input[type="text"]{background:transparent;margin:3px 0 0 20px;padding:5px 0;border-width:0;font-family:"Arial Narrow",Arial,sans-serif;font-size:12px;color:#828282;width:70%;display:inline-table;vertical-align:top}#button-submit{background:url(http://4.bp.blogspot.com/-OcDQ6Z9ojlQ/VD1KnwJjFOI/AAAAAAAAAgs/cu_pKN6bpL8/s1600/magnifier.png) no-repeat;border-width:0;cursor:pointer;margin-left:10px;margin-top:4px;width:21px;height:22px}#button-submit:hover{background:url(http://2.bp.blogspot.com/-4-xFDFGKJrA/VD1Kn04f9TI/AAAAAAAAAgw/2ta84QY1x9A/s1600/magnifier-hover.png) no-repeat}#button-submit:active{background:url(http://2.bp.blogspot.com/-4-xFDFGKJrA/VD1Kn04f9TI/AAAAAAAAAgw/2ta84QY1x9A/s1600/magnifier-hover.png) no-repeat;outline:none}#button-submit::-moz-focus-inner{border:0}
</style>
<form id="searchbox" method="get" action="/search" autocomplete="off"><input name="q" type="text" size="15" placeholder="search..." /><input id="button-submit" type="submit" value="" /></form></center>


DESIGN #3
<search><style type="text/css">
#searchbox{background:#d8d8d8;border:4px solid #e8e8e8;padding:20px 10px;width:250px}input:focus::-webkit-input-placeholder{color:transparent}input:focus:-moz-placeholder{color:transparent}input:focus::-moz-placeholder{color:transparent}#searchbox input{outline:none}#searchbox input[type="text"]{background:url(http://2.bp.blogspot.com/-xpzxYc77ack/VDpdOE5tzMI/AAAAAAAAAeQ/TyXhIfEIUy4/s1600/search-dark.png) no-repeat 10px 6px #fff;border-width:1px;border-style:solid;border-color:#fff;font:bold 12px Arial,Helvetica,Sans-serif;color:#bebebe;width:55%;padding:8px 15px 8px 30px}#button-submit{background:#6A6F75;border-width:0;padding:9px 0;width:23%;cursor:pointer;font:bold 12px Arial,Helvetica;color:#fff;text-shadow:0 1px 0 #555}#button-submit:hover{background:#4f5356}#button-submit:active{background:#5b5d60;outline:none}#button-submit::-moz-focus-inner{border:0}
</style>
<form id="searchbox" method="get" action="/search">
<input name="q" type="text" size="15" placeholder="Type here..." />
<input id="button-submit" type="submit" value="Search" /></form></center>

DESIGN #4 
<center><style type="text/css">
#searchbox{background:url(http://2.bp.blogspot.com/-Un3z-hkw1XA/VD0V9GO8zrI/AAAAAAAAAf0/ww_5VsvWayY/s1600/search-box1.png) no-repeat;width:250px;height:65px}input:focus::-webkit-input-placeholder{color:transparent}input:focus:-moz-placeholder{color:transparent}input:focus::-moz-placeholder{color:transparent}#searchbox input{outline:none}#searchbox input[type="text"]{background:transparent;padding:2px 0 2px 20px;margin:10px 15px 0 0;border-width:0;font:bold 16px "Brush Script MT",cursive;color:#595959;width:65%;display:inline-table;vertical-align:top}#button-submit{background:url(http://1.bp.blogspot.com/-zyJC7B-dSaU/VDv8-68fNJI/AAAAAAAAAe0/pkUajFr2kcQ/s1600/magnifier.png) no-repeat;border-width:0;cursor:pointer;margin-top:10px;width:19px;height:25px}#button-submit:hover{background:url(http://1.bp.blogspot.com/-pIwlQno5_6U/VDxR9OdzvYI/AAAAAAAAAfM/YDBC2P705tc/s1600/magnifier-hover.png) no-repeat}#button-submit:active{background:url(http://1.bp.blogspot.com/-pIwlQno5_6U/VDxR9OdzvYI/AAAAAAAAAfM/YDBC2P705tc/s1600/magnifier-hover.png) no-repeat;outline:none}#button-submit::-moz-focus-inner{border:0}
</style>
<form id="searchbox" method="get" action="/search" autocomplete="off"><input class="textarea" name="q" type="text" size="15" placeholder="Search here..." /><input id="button-submit" type="submit" value="" /></form></center>


Cara Masukkan Ke Blog
1. Login ke Dashboard > klik Layout > Add a gadget  > Html/Javascript
2. Copy kod design yang awak suka dan pastekan ke dalam kotak Html/javascript tadi.
Save dan siap!!

Okay, selamat mencuba....




I Luv Free Stuff

FREE SAMPLE : FAIR & LOVELY

16:03

 

JENAMA PENCERAHAN WAJAH NO.1 DI MALAYSIA.....

Benarkah? Haa nak tau benar ke tak mudah je, just isi borang secara online kat SINI dan bolehlah guna sendiri tanpa was-was di rumah. Kalau nampak betul ada perubahan nanti larilah cepat-cepat ke pasaraya dan dapatkan dalam pek yang palingggg besar.

Yang pasti, jom grab cepat-cepat sample free ni sementara stok masih ada...

Kalau nak dapatkan sample produk yang lain boleh ke SINI...

News & Events

Program Penebusan Jaket Juara MILO

15:39

banner

Wah terujanya tengok jaket warna warni ni... ia di beri nama Jaket Juara dan terima kasih Milo sebab selalu keluarkan produk redeem yang best-best.

Sis ni sebenarnya dari kecik sampai sekarang tak stop minum Milo walaupun ada pelbagai lagi produk berasaskan coklat di luar sana, kenapa dan mengapa susah nak terang tapi yang pasti buat masa ni minuman coklat jenama Milo ni yang paling di gemari oleh kami seisi keluarga.

Dan tingginya tahap kesetiaan keluarga kami dengan minuman Milo ni telah membuatkan sis berjaya dapat pelbagai produk secara PERCUMA dengan senang hati. Sebelum keluarnya kempen ni dah ada beberapa kempen yang sudah lepas dan cara nak dapatkan semuanya cukup mudah iaitu;

MINUM
1- jadikan Milo sebagai minuman kegemaran seisi keluarga

SIMPAN
2- simpan plastik bungkusan Milo dengan baik

TEBUS
3- tunggu kempen dan hantarkan pek bungkusan Milo tadi untuk redeem hadiah

Setiap tahun pasti ada produk best yang akan Milo sediakan untuk kempen-kempen redeem ni jadi tak perlu susah hati dengan bungkusan Milo yang telah di simpan tu.

Antara hadiah yang telah berjaya sis tebus dari Milo ialah;


KOLEKSI KENDERAAN MILO 
( 6 buah size sederhana)


BEG OLA BOLA
(5 biji sebenarnya, 4 biji simpan... 1 biji guna sbgai bag baby.. )

T-SHIRT


Dan alhamdulillah kualiti produk redeem ni smuanya memuaskan dan kali nie tak sabar nak tunggu jaket pula...

Ini pek bungkusan yang sis dah siap packing untuk di pos kembali kepada pihak Milo bagi dapatkan jaket cantik kat atas tu. Alhamdulillah tiada aral melintang dapatlah empat helai.

Dan jangan terkejut kalau sis katakan yang minat untuk mengumpul produk ni semua adalah akibat terpengaruh daripada suami sis sendiri.. kerana suamilah sis mula berminat untuk kumpul produk-produk free ni dan kesemuanya kami guna dan ada juga yang di simpan sebagai kenangan di dalam sebuah almari khas kat dalam rumah ni (nanti sis share in another entry)

Kesimpulannya, jika awak suka minum Milo macam family sis please make sure don't throw away pek bungkusan tu. Simpan tau jangan tak simpan... nanti awak smua juga yang melepas....

Tips

Atasi 'DNS. SERVER ISN'T RESPONDING'

12:04


 Ah sudah! Kenapa pulak ni???


Check internet, restart balik laptop tapi tetap tak boleh. Dah macam kena kunci siap bermangga pulak dia ya. hmm takpe takpe, dont panic... MrGoogle kan ado... So bermulalah operasi mencari para penyelamat di alamaya. 




Dari blog Malaysia terjah ke blog Indo dan last sekali sampai ke blog mat saleh, akhirnya ini jalan pintas yang sis rasa cukup senang nak buat, yang lain-lain tu mak dato payah bebenor nak ikut dah la kita ni kurang arif bab bab setting nih (kalau suruh edit blog boleh la... kwang3x)

Ok awak semua, pastikan sedang berada di dalam talian (online) dan let's go....

Mula-mula, Klik pada kotak search yang terdapat di bahagian bawah sebelah kiri menu utama komputer kita. 

 Taip ncpa.cpl di dalam kotak search dan akan keluar tajuk 'Control Panel Item', pilih 'tajuk Control Panel Item' tersebut. 

Maka akan keluarlah menu seperti di bawah ni....

Sekarang arahkan cursor ke arah Wi-Fi dan klik kanan
Akan terus muncul satu popup menu dan klik pada bahagian 'Properties' (rujuk gambar di bawah)


Baiklah, sekarang scroll ke bawah sehingga jumpa tajuk  Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4). Jangan silap pula.... cari slow-slow, jangan gopoh gopoh... 

Bila dah jumpa klik pada bahagian 'Properties'.

Boleh rujuk cara-caranya pada gambar yang sis dah sediakan kat bawah ni ya. 


Okay bila dah klik pada bahagian 'Properties' yang kat atas tadi tu, akan keluarlah satu bahagian yang meminta kita untuk memasukkan alamat DNS Server yang kita mahu gunakan.

Di sini ada DUA PILIHAN dan awak kena buat keputusan nak guna server cara A atau cara B. macam soalan hidup mati pulak kan... chill... tak serius mana pun sebenarnya... 


WAJIB BACA!!
Dan di pendekkan cerita, sis pilihan pilihan ke dua (B). Apa sebab dan musabab macam yang di terangkan kat atas tu ye... (kalau nak ulasan yang lebih panjang lebar soal ni boleh rujuk pada doktor pakar yang lebih arif DI SINI)

Sekarang part terakhir, pilih bahagian 'Use the following DNS Server Addresses' dan
* pada baris pertama isikan nombor 208.67.222.222
* pada baris ke dua isikan nombor 208.67.220.220

Ini gambar rujukannya ya....



Klik OK dan SIAP!!

p/s:Semasa mencari tutorial ni, ada pelbagai versi dan nombor server yang muncul. Sis dah cuba beberapa kaedah lain tapi ini yang paling senang dan berkesan pada laptop window7 sis ni jadi sekiranya cara di atas ini tidak berkesan pada awak, maybe awak kena cari kaedah lain.. harap maklum!

Tips

Tutorial : Remove "Powered by Blogger" (Simple Template)

21:45



Ada dua cara untuk buang attribution ni sebenarnya dan this tutorial just for Simple Template user. Untuk pengguna template lain nanti sis share pada next tutorial okay.

Tutorial ni simple sangat and it's just take a minute to be done.


Cara-caranya....

Step 1 : Login to your Dashboard, go to Template > Edit HTML

Step 2 : Click anywhere in the area code and press Ctrl + F keys together to open the search box.

Step 3 : Copy and paste the following tag into the search box then hit Enter to find it.

</head>
Step 4 : Just above (DI ATAS) </head> tag tadi, add this CSS code;

<style>#Attribution1{display:none;}</style>

(rujuk gambar ni)



Step 5 : Click on the "Save Template" to save the changes.


That's it, senang je kan. Inshaa Allah tutorial ni menjadi sebab sis sendiri dah mencubanya...