Full Edit Blog Untuk Anies

22:05


Di atas adalah email yang di hantar oleh Cik Anies (Nies) beberapa hari lalu. Bila menjengah ke blognya, alamak!! Blogger lama you... malu I tau.. 

Beliau mula menulis sejak tahun 2010 dan isi blognya lebih pada travel. Di blognya di kongsikan pengalaman beliau sewaktu pergi ke Paris, ke England, ke Egypt, ke Vietnam, ke Indonesia dan lain-lain lah... pendek kata bagi yang suka baca cerita dari kaki travel secara lebih dekat, memang berbaloi untuk singgah baca di blog Anies... ayat yang di gunakan pun santai-santai jer..

Mengikut email, Anies mahukan sebuah blog responsive berwarna putih dan peach (light orange). Anies juga mahukan sebuah blog yang simple tanpa ada sebarang garisan @ border sama sekali pada bahagian sidebar dan post body. Kalau di cakap cara ringkas Anies mahukan sebuah blog yang 'transparent!'. Kalau dah transparent memang simple habis lah jawabnya.. But bila di fikirkan betul-betul template begini bertepatan dengan tema blog Anies kerana apabila template simple bertemakan putih di gunakan ini bermakna gambar di blog tersebut akan lebih menonjol.

Anies juga request supaya di kekalkan bentuk post title sidebar nya. Walau agak 'mencabar' untuk membawa masuk code dari template lain ke template responsive tapi selepas di godek satu demi satu code yang ada,... akhirnya berjaya..  alhamdulillah...

Seperkara lagi, Anies juga mahu headernya di kekalkan dan untuk tampak fresh semula, aku di izinkan oleh Anies untuk kasi make up sikit pada header tersebut.

Berkerjasama dengan Anies memang awesome sebab dia dah tahu apa yang dia nak dan dia mudah berpuashati dengan design yang di buat sebabnya Anies sendiri akui bukan senang untuk bermain dengan coding template blog ni.. hehe (thank you sebab faham Anies...)

Apa pun, inilah dia wajah sebelum dan selepas untuk blog Anies...


[ SEBELUM ]



[ SELEPAS ]
(template responsive yang berwarna di edit menjadi putih bersih untuk Anies)

Untuk lihat secara live boleh singgah ke blog Anies di >> http://aniesandyou.blogspot.my/


Berminat untuk makeover blog? Jika ya, hubungi sis dengan segera kerana diskaun RM5 akan sis berikan untuk tempahan sepanjang Feb / 2017

You Might Also Like

8 comments

  1. Wah cantik2, salah satu warna feveret Mai tu, hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis pun suka warna peach.. nmpak sweet dan tak serabut

      Delete
  2. Waaaaa tahniah anies dah dapat baju baru! hehehe.

    ReplyDelete
  3. Cantiknya... nampak fresh... headbanner pun cute ♥

    ReplyDelete
  4. terima kasih byk2 sbb sudi bekerjasama dgn sy... hrp dpt bekerjasama lg di masa hadapan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaa Allah ameen.. yang penting prsahabatn yg telah terjalin akan di teruskan

      Delete