Blog Sis Hawa Mula Di Hargai

09:17

Jika sebelum ini nama aku muncul di artikel Blog Seorang Syed menjadi sumber inspirasi, kelmarin nama blog aku muncul dalam artikel Amerzing dan May Jiee.


Bila lihat blog aku di review, terus terang cakap aku amat-amat terharu. Tak tau macamana nak komen sebenarnya sebab aku mula berblog pada Januari yang lalu tanpa kenal sesiapa pun. Betul! Seorang blogger pun aku tak kenal pada masa tu.

Aku hanya menulis dan terus menulis dengan harapan moga ada orang membaca walau hanya sebaris ayat. Tapi mana mungkin akan ada orang datang membaca jika aku sendiri tak keluar dari kepompong kan? Sejak itu aku nekad blogwalking dengan hati yang ikhlas singgah dan baca satu demi satu blog dengan harapan moga persahabatan yang aku hulur akan di sambut oleh blogger yang lain. Syukur alhamdulillah, hari ini aku amat gembira bila ada rakan-rakan blogger yang sudi menulis sepatah dua kata khas untuk di tujukan pada diri aku yang serba kekurangan ni. 



Aku tak harap apa-apa pujian pun sebenarnya, tapi kalau ada orang puji of course aku happy giler dan dalam hati cakap lain kali tulislah lagi hehe. Yang penting isi kandungan blog aku ini dapat di terima dan boleh memberi sedikit panduan, pengajaran dan hiburan bacaan buat orang lain di luar sana. Aku tahu aku masih belum layak untuk di puji melangit setinggi awan kerana hakikat sebenarnya aku ini bukannya siapa-siapa melainkan hanya seorang surirumah biasa saja.

Siapakah Amerzing?
Amerzing aka Amer Ridzuan. Semua orang memanggilnya Amer. Lahir pada tahun 1998 dan berasal dari utara, sama macam aku lol. Amer ni walau baru berusia belasan tahun tapi bagi aku dia punya pemikiran yang agak matured. Dia pandai bawa diri untuk menyelit di antara kami yang sudah agak dewasa ni. Boleh di katakan Amer ni dah macam our youngest brother di dalam dunia blog. Bagi aku Amer juga punya semangat juang yang tinggi untuk berjaya sebab itu dia dengan yakin dan berani menulis blog dalam bahasa Inggeris berbanding bahasa melayu. Aku banyak kali juga singgah di blog Amer ni dan aku suka gaya penulisan dia yang simple dan sempoi. Bagi yang belum kenal Amer, boleh lah singah sekejap minum kopi di blog Amerzing ni ya. Aku yakin kalian akan di layan dengan baik. :D


Siapakah May Jiee?
Aku panggil May Jiee dengan nama Mai sebab nama sebenarnya ialah Noor Maizan. Mai ni bagi aku seorang yang amat peramah dan rajin. Bermula dari singgah kerana blogwalking saja tapi semakin hari semakin banyak komen yang tercetus antara aku dan dia. Aku lihat Mai seorang yang suka berterus terang dan straight forward. Jika suka dia akan cakap suka dan jika tak suka dia akan cakap yang dia tak suka. Walau kadangkala pendapat aku dan Mai tak serupa tapi aku happy sebab kami berdua boleh respect each other sebagai rakan blogger. Mai juga seorang yang cukup aktif dalam dunia blogging. Mana saja blog yang aku singgah pasti terselit nama Mai sekali di ruangan komen. Nampak sangat yang Mai ni memang rajin berjalan dari satu blog ke satu blog. Aku telah jadikan Mai sebagai salah seorang bloglist dan Mai juga telah masukkan kedua-dua blog aku ke list blognya. Bukan kami berpakat untuk masukkan blog masing-masing ke bloglist tapi ini adalah lahir dari keputusan kami sendiri.


Terima kasih sekali lagi ya Amerzing dan May Jiee sebab sudi memandang dan menulis sesuatu tentang diri sis ni. Terima kasih juga pada rakan-rakan blogger yang lain kerana sudi singgah, baca dan komen di artikel yang telah sis terbitkan selama ni. Hanya Allah SWT saja yang dapat membalas jasa baik kalian semua dan sis harap kalian tak akan serik untuk berkunjung ke blog sis lagi di masa-masa yang akan datang.


Untuk blogger-blogger baru yang masih belum kenal sesiapa di dalam dunia blog ni, boleh request untuk join group Jom Terjah Blog di facebook. Di sana kami sedia menanti untuk kenal kalian semua dengan lebih rapat lagi. Kami juga sudi untuk terjah di blog kalian satu persatu sebagai tanda ikatan persahabatan :D


You Might Also Like

12 comments

  1. Assalamaulaikum Awa...selamat pagi... semoga kita semua terus berkawan walaupun sekadar kenal dari blog ini... Sayang semua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.. morning.. betul tu moga persahabatan kita kekal sampai bila-bila. Bagus juga kenal di blog kan sebab nampak sangat yang semuanya ikhlas berkawan sebab memang tak pernah kenal dan lihat sebelum ni. Semuanya dari hati yang paling dalam dan Awa juga berterima kasih pada Liez sbb sudi gunakan khidmat Awa untuk design blog little tulip Liez tu

      Delete
  2. tahniah sis. moga terus sukses ye sis :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah bestnya dapat direview kan. untung sis baru mula blogging dah ramai kenal hikhik. semoga terus sukses tau :*

    ReplyDelete
  4. Fuyoooooo...dapat title "the youngest brother" . Tapi to be honest, memang kena ada courage yang tinggi pun, orang yang Amer kenal semua lebih tua. Segan memang ada tapi orang cakap malu tak dapat apa. So just be Amerzing! Thanks Sis Hawa. Really appreciate it. :) (blog tulis english, komen tulis melayu. Lahaii I've a lot of mix hhaha)

    ReplyDelete
  5. Hi dear..seronok tau baca blog sishawa.. selalu cerita ada ja yang suspen... dan yang best juga, selalu bagi tutorial n freebie kat 2nd blog sis...semoga selalu menulis blog...
    Sayangnya mrs pip tak da FB , kalau tak nak juga join geng terjah blog...
    All the best sis.
    Cheers.

    ReplyDelete
  6. Mek pun baru kenal kak hawa :) InsyaAllah akn terus mmbaca blog kak hawa :)

    ReplyDelete
  7. ada juga terbaca kat blog Amerzing 😉

    ReplyDelete
  8. Terkedu masuk blog ni tadi...Cantiknyaaa, scroll turun, pastu scroll naik, pastu turun balik, hahaha tak puas hati sebab comel sgt terutama tang label & footer title. :P

    Hahaha baru dapat kekuatan nak blogwalking petang ni. dah kebah demam,heheh. Terharu baca review kak Awa tentang Mayy Jie. Thank you so much, love u kak Awa <3

    ReplyDelete
  9. awa buat grup fb ekk?
    nanti aida nak terjah terjah la.

    ReplyDelete
  10. wow..rabia pun suka baca blog sis hawa ni.dah lah template blog cantik <3

    ReplyDelete