Full Edit Blog Untuk MamaNurins

13:45


Simple jer mesej dari Kak Mila pemilik kepada blog MamaNurins ni. Permintaan yang di berikan oleh Kak Mila sama jer dengan kebanyakan blogger yang lain, masing-masing nak kan blog yang sama sekali lain daripada blog yang sudah di pakai sebelum ini sebab nak tukar mood. Aku ni lagilah, kalau boleh tiap-tiap bulan nak tukar baju baru untuk blog ni cuma ketagihan untuk selalu menukar template tu sudah mula berkurang sejak asyik bermain dengan code blog kengkawan blogger ni. 

Ini kali pertama kenal dengan Kak Mila dan rupa-rupanya beliau merupakan salah seorang pengedar produk Shaklee. Jadi semestinya warna hijau tetap kena ada lah cumanya tak naklah terlalu hijau seperti sebelum ini.

[ SEBELUM ]


Selepas berbincang apa yang patut aku buat keputusan untuk gunakan warna hijau, hitam dan merah pink. Header Kak Mila sendiri yang cadangkan. Nak tulisan sambung-sambung, ada bunga-bunga di tulisan dan ada seekor flamingo warna pink katanya. 

[ LAKARAN KASAR SEBELUM MULA DESIGN ]
Sebelum start kerja, aku akan buat lakaran kasar dulu. Kemudian baru aku perah otak untuk hasilkan design yang sebenarnya. Dengan cara ni design yang akan di hasilkan kena dengan kehendak pelanggan.

Akhirnya beginilah rupa kejadian untuk keseluruhan blog MamaNurins selepas dizahirkan dengan bersungguh-sungguh. Alhamdulillah mujurlah Kak Mila suka dan puashati.

[ HASIL SELEPAS DESIGN]

Sekali submit terus Kak Mila cakap... "Okay.. proceed!" Fuh lega! Lega sesangat. Mission complete :D


Hingga hari ini masih ada yang mesej ke inbox dan email minta aku editkan blog tapi sis minta maaf sangat-sangat sebab terpaksa menolak dulu untuk sementara ni ya. Kalau untuk buatkan header je takpe tapi untuk full edit blog nanti kejap ye. Sebabnya sis nak kena settlekan beberapa blog lagi yang masih tertangguh ni.

Blog Kak Mila ni pun lewat sangat-sangat dari tarikh perjanjian asal. Jadi sepanjang Mei ni sis nak kena selesaikan beberapa buah blog yang masih tertangguh ni dulu. InshaaAllah tiada aral melintang bermula 1 JUN 2017 ( paling cepat penghujung Mei) sis akan buka tempahan semula untuk full edit blog.

Dan percaya atau tidak sudah ada blogger yang beri nama untuk berada di list untuk tempahan bermula Jun nanti. Ya Allah, syukur sangat-sangat. Betul-betul tak sangka hingga tahap ni kepercayaan yang di berikan.


Terima kasih semua kerana sudi menggunakan servis dari Awa. Pada tempahan yang tertangguh tu Awa minta maaf sekali lagi banyak-banyak (tak tahu dah berapa kali minta maaf hehe) but jangan risau Awa janji akan designkan yang terbaik untuk awak semua. Terima kasih kerana faham akan keadaan kesihatan Awa ni dan terima kasih juga kerana sanggup menuggu dengan penuh sabar. U all memang sporting habis.. :D

Jom singgah di blog MamaNurins >> http://mamanurins.blogspot.my/

You Might Also Like

10 comments

  1. cantikkk..yang baru ni nampak freshhh..
    akk peminat awa sekarang ni hihi

    ReplyDelete
  2. waahhh.. comelnyaa... sy pun pernah minta tukar template kat kak Hawa, tp terpaksa hold dulu.. huhu ..

    ReplyDelete
  3. Cantik...mmg cantik...
    Terus rasa eh, aku pun mau mcm ni, haha.

    ReplyDelete
  4. Waahh..bestnya...lepas ni bole amik servis awa..hihi..

    ReplyDelete
  5. tahniah Awa.
    rezeki Allah x pernah salah alamat.
    yg penting servis mesti terbaik!

    ReplyDelete
  6. waaaa cantik... memang puas hati..

    ReplyDelete
  7. cantikkk next maybe kite puya hehe

    ReplyDelete